26 apr. 2014

Pălălăvrăgeli

Atenție! NU încerc să schimb părerea cuiva nici măcar o clipa, totuși, am dreptul la exprimarea opiniei!
Mnokey, tot stăteam și am avut nevoia să scriu o pălăvrăgeală acilișa...
Stau eu pe tumblr și ascult muzică, și văd o actriță.
Atenție, se prea poate ca unele chestiuțe să nu le înțelegeți, poate e din cauza mea, poate nu. 
*Philosophic mode activated*

Poate nici chiar... poate
Mă gândesc... toată lumea are momente când stă privind în gol și vin idei, la unele ”stai mai mult”, iar la altele nu te poți opri din gândit. Unde vreau să ajung cu pălăvrăgeala asta? Ei bine... azi am văzut The Wolf of Wall Street, nu ma judecați, nu credeam că o să aibă așa multă ”acțiune” și când l-am terminat mi-am spus că știu ceva sigur... că vreau să fiu bogată. Știu, nu e simplu, nu banii aduc fericirea, iadaiadaiada... Dar să fim serioși, banii nu strică (era o fază, mai bine plângi într-un Lamborghini -nu neapărat o mașină scumpă, dar înțelegeți voi metafora- de cât pe o cutie de carton) și fii serios/serioasă! Te-ai gândit de multe ori cum ar fi să ai multi bani și să iți permiți orice, să nu te gândești de două ori... adică cine nu vrea?! Nu trebuie să te gândești că dacă cumperi ceva nu mai ai bani de mâncare, sau că nu poți pentru că sunt lucruri mai importante de cumpărat, sau alte motive... Dacă aș avea bani (m-aș afunda în pufuleți... glumesc), în primul rând mi-aș ajuta părinții, apoi mi-aș cumpăra toate cărțile pe care le vreau, aș încerca să îi ajut și pe alții și apoi aș călătorii, nu singură, cu un prieten/prietenă, dar aș și scrie. Poate mă credeți ”materialistă” sau alte prostii, dar dacă stai să te gândești, banii sunt lucrul fără de care nu am fi nimic, mai bine zis am fi un alt nimeni. Nu mă credeți? (nici eu nu am făcut-o la început, but here take my example:) Oamenii de pe străzi, ce  le lipsește? Banii, pentru că ori i-au pierdut, ori nu i-au avut niciodată: și nu mă
Cică...
refer neapărat la un renume, nț, mă refer că fără bani nu ai cum să trăiești (doar dacă își face unu milă și iți dă mâncare, dar a fost cumpărată, cu ce? Cu bani!). Pentru că acum lumea modernă tinde să se lase condusă de bani. Ce vreau să spun? Banii sunt cel mai mare drog (mai mare poate, POATE, și de cât dragostea). Lumea ucide pentru bani, nu mai au familie sau prieteni când vine vorba de bani (nu e cazul tuturor), lumea e guvernată de bani. Fi sincer, dacă cineva ți-ar pune pe masă un milion de euro și ți-ar cere să faci ceva (nu ceva care să te pună în pericol), ai accepta, nu zic, depinde și de ce iți cere, dar dacă e ceva simplu nici nu clipești... Numiți-mă cum vreți, dar știți adânc în interiorul vostru că e adevarat... banii au o putere mai mare de cât am vrea noi să credem. 
Alta chestie, în legătură cu cea de mai sus. Slujbele. Off, când eram mică voiam să mă fac profesoară să le
pot da copiilor teme multe și note mici (da, răzbunarea asta... pufuleț rău!). După un timp am vrut să mă fac ceva din care să câștig mult și simplu, bine nici chiar (astea două nu prea stau împreună), dar am aflat de job-ul de informatician, știam că se câștigă mult și cam atât conta, nu am căutat multe informații despre asta, ce e drept -cred că atunci eram a 4- am vrut să dau la info, și am dat, am fost a doua sau a treia sub linie, cred că a fost un lucru bun, acum, dar pe moment îmi găsisem job-ul perfect. Apoi visul mi-a fost dărmat când am aflat că nu mă pricep la mate, sau pe scurt, nu îmi place (draguța de mine, credeam că la info e muuuuulta mate) și am zis să o las baltă. Cred că e mai bine, pentru că cu timpul am învățat că dacă faci ceva ce nu-ți place, banii nu compensează complet (aici ma refer la genurile de joburi la care stai de dimineața până seara pe un scaun cu nasul în hârtii/într-un ecran pe care sunt numai cifre). Aici veți spune că mă contrazic, ei bine poate așa e, dar mai mereu mintea mea e jumi-juma asupra unei idei, adică prefer să am bani dar să fie și un job care să îmi placă...
Acum, toți vor să se facă ceva la un moment dat, dar uneori ne gândim cât de stupid e și că nu e ușor să ajungi acolo așa că rămâne ca ”jobul pe care ți-l dorești în secret”  și căutăm slujbe la care chiar putem lucra. Ei bine, eu nu pot trece peste ce vreau să fiu cu adevarat... O actriță și scriitoare în timpul liber. Ceva ce tine de artă, asta sigur știu că vreau să fac (bine că m-am mai liniștit cu dorința de a fii o cântăreață)!
Aproape de final vreau să spun că trebuie să faci ce-ți place, dar să-l faci atât de bine încât să câștigi cât mai mulți bani.

Care e ”jobul pe care ți-l dorești tu în secret” ?


Câteva poze care au legătură cu postul: 

  

   
  

Ps: dacă am greșeli, scuze, e târziu...
V-am tucat!


9 comentarii:

  1. esti adorabilicioasa pufulete ..da un post care exprima ceea ce trebuie exprimat. Am fi ipocriti sa spunem ca nu avem nevoie de bani, dar eu ma gandesc sa am bani cat sa am un trai decent . Nu judec pe cei ce vor mai mult, sau se multumesc cu putin, pentru ca asta depinde de fiecare in parte, poti avea bani si nimic de castigat sufleteste, poti sa nu ai bani si sa fi un om bun,poti fi un om fara bani si o canalie sau pur si simplu poti avea bani si sa fi un om de milioane . IDEEA e ca indiferent de cirumstante trebuie sa ramenem oameni. In legatura cu postul. Si eu ma gandesc sa dau la litere, e visul meu sa devin profesoara .si scriitore, eh de ultima m-am lasat de ceva vreme, eu am mers pe principiul sa fac ce imi place si sa ma duc cu drag la slujba decat sa ma trezesc dimineata cu gandul, oh nu , nu din nou. Si cu toate astea lumea e guvernata de oameni influienti cu bani ..adevarat. Si daca esti roman pana si sanatatea o poti cumpara cu bani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asa e, bonlavilor le e si frica sa mearga la medic...
      Da e si asta o solutie, faza cu principiul, asta as vrea si eu in mare parte.
      Te tuc si mersi de complimente!

      Ștergere
  2. Hei!

    Interesanta postare. Nu neg absolut nimic din ce ai spus, pentru ca intr-adevar banii au ajuns o necesitate (pana intr-un punct, de unde devin placere).
    Totusi eu am o oarecare ura legata de ideea de "bani". Pentru ca daca stai sa te gandesti, ce anume sunt ei? Bucati de hartie (hm... cel putin dolarii sunt de hartie... hartie speciala :-?? ). Care-i diferenta dintre hartia de bani si hartia pe care o folosesti la scris? (Cateva chimicale) Dar daca eu as gasi o metoda magica de a face hartie de bani si as scrie pe ea "Ana are un pufulet" chestia nu ar avea nicio valoare. Valoarea noi i-o dam (Noi fiind societatea).
    In plus, daca te mai gandesti un pic, cat costa... lemnul din care e facuta masa? Nimic: te duci in padure si iei exact aceeasi cantitate de lemn... pe gratis. Si o prelucrezi pe gratis. Si faci o masa gratis. Te straduiesti s-o faci. Si totusi, daca pui masa aia intr-un magazin, brusc "gratis" se transforma in "de la 99 de lei in sus".
    Deja am luat-o pe aratura de la subiect. Ideea numarul 1 e ca noi punem preturi, altfel ele nu ar exista.
    Ideea numarul 2 e urmatoarea: intr-o societate perfecta, banii nu ar exista. Fiecare si-ar face treaba si ar imparti-o cu altii. Si ar beneficia de munca altora. Chestia asta s-a incercat, dar societatea fiind imperfecta, nu a iesit prea bine (vezi comunismul). In fond, verzisorii sunt doar un mod intermediar. In Romania banii au aparut foarte tarziu, pentru ca nu era nevoie de ei. Ne descurcam cu aurul propriu, iar oamenii faceau troc. Dar ne-au furat aurul si... Anyway, trocul era foarte important. El dadea o paine, tu ii dadeai 3 oua. Banii doar amana chestia asta. Tu platesti o paine, iar cu banii pe care i-a castigat, brutarul isi cumpara 3 oua. Same thing.
    Apoi, oamenii tot spun asta "banii nu aduc fericirea". Ceea ce ar fi adevarat daca lumea ar realiza ce inseamna fericirea. Doar ca fericirea s-a transformat de-a lungul timpului in "Peste x ani vreau sa am o vila cu piscina, o masina de milionane, sa locuiesc langa Hollywood si sa mananc caviar." Ceea ce e practic o mare insiruire de chestii materiale, care sunt egale cu "o tona de bani". Dar totul e o prostie. Acum pe bune daca ai avea de ales intre "bogat" si "sarac", fara sa clipesti alegi bogatia. Dar daca ai avea de ales intre "bogat, dar niciodata fericit" si "sarac si mereu alaturi de iubire si apreciere", parca se mai schimba balanta (cel putin pentru unii). Totusi, bogatia nu presupune ca o sa fii mizerabil si saracia nu inseamna ca o sa fii fericit. Si atunci toata lumea spera sa le aiba pe amandoua: si banet si fericire. Doar ca lumea a ajuns sa puna „vreau bani” pe primul loc si sa uite ca ar trebui sa-si doreasca mai intai fericirea (desi argumentul acesta poate fi caracterizat ca subiectiv. Pentru mine fericirea e mai importanta. Pentru altii poate ca nu, dar nu pot spune ca inteleg acesta gandire.).
    De aceea nu pot sa ma gandesc la viitoare mea slujba mai intai din punct de vedere financiar si apoi din punct de vedere al placerii. Daca vrei sa fii profesoara, iti place s-o faci, te face fericita mai mult decat orice, fa-o. „Dar profesorii sunt platiti prooooost”. Ei si? De parca nu exista solutie si la asta. Meditatii. Si daca nu vrei sa faci meditatii, invatamant privat. Nici acolo? Alte tarisoare, unde invatamantul e platit bine. Nici asa? Poate materia pe care o predai are si alte avantaje. Sunt solutii. Ideea e sa le cauti. Incearca sa pui placerea pe primul loc. Asta pentru orice slujba.
    In plus, mai trebuie luat in considerare faptul ca nicio slujba nu e egala cu „multi bani”. Daca vrei sa fii scriitor si nu iti cumpara nimeni cartea? Sau nu te vrea nicio editura? Dar daca sa scrii te face fericita, gasesti mereu o solutie.
    Nu e gresit ca in circumnstantele actuale ca cineva sa spuna „vreau sa fiu bogat”. Trebuie doar sa nu uite ca inainte de asta ar trebui sa-si puna alte valori.

    Kitty

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă Pufuleț,sincer îți spun..și eu cred aceleași lucruri.De-aia mă chinui de un an la un profil care nu îmi place deloc,ca să fac o meserie care nu-mi va plăcea deloc dar pe care o voi face pentru bani.Banii nu aduc fericirea,dar cu siguranță o întrețin.Mă uit ăn jur și văd că singurele persoane RESPECTATE sunt cele cu bani.Sunt ochii diavolului,dar te ajută în viața asta.Degeaba,fără bani ești un mare nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place opinia ta, este foarte asemănătoare cu a mea. În primul rând dacă nu am avea bani nu ne-am putea exprima părerile aici, pe internet.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă ți-aș spune care e jobul pe care mi-l doresc în secret, n-ar mai fi secret, Pufi :)) O să spun doar că implică avioane și că nu implică servitul de băuturi. :)) Fiecare are dreptul la o opinie, ai spus bine. Nu știu, eu nu pun atât de mult accent pe latura materială. Sigur e de vis să vezi lumea, să îți permiți o pereche de cizme de 10 milioane, sau o cameră cu pereții formați din biblioteci, dar banii nu vin ușor, și pentru asta trebuie muncă multă. Și aș fi cu mult mai satisfăcută să știu că am muncit să îmi cumpăr o carte, decât să-mi pice un teanc de bani în cap. E vorba de satisfacția banului muncit :) De exemplu, acum după examene vreau să mă angajez și să strâng bani ca să pot pleca în FRanța. Nu știu dacă o să reușesc, dar o să fiu extrem de mândră să pot să afirm că PLEC ÎN FRANȚA PE BANII MEI. Îmi place cum sună :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Pufulet, ai dreptate. Chiar daca cineva spune ca banii nu aduc fericirea si mai tarziu ii dai o suma imensa de verzisori, cu siguranta ca va uita afirmatia facuta mai devreme. Pana la urma, numai cu bani iti poti satisface placerile materiale. Si asta inseamna FERICIRE.

    RăspundețiȘtergere
  7. Awww...m-am gândit de multe ori cum ar fi să am bani şi să-mi pot cumpăra orice, dar de tot atâtea ori mi-am dat seama că nu ăsta e esenţialul.Nu ştiu, adevărul e că mi-aş dori să am bani, dar în acleaşi timp ştiu că pentru mulţi bani îţi trebuie mai mult decât noroc.
    Care e visul meu secret?
    Hm...nu ştiu dacă mai e secret dacă o să ţi-l spun, dar fie. Vreau să ajung cercetător în domeniul chimiei/medicinei sau doctor oncolog. Sau ambele :D Mă rog, nu ştiu dacă o să ajung vreodată la un stadiu aşa de avansat, medic nu zic că ar fi imposibil ,dar om de ştiinţă e mai greu în România noastră.
    Mi-a plăcut mult postul tău, a fost original şi deschis. Cu toate că ar fi bine să-ţi alegi meseria ce-ţi aduce mai multă fericire decât bani. Oh, şi sunt sigură că o să ajungi o actriţă/scriitoare de succes, deci nu o să-ţi faci probleme privind banii.
    Xoxo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Jobul mult visat in secret de anul trecut l-am dezvăluit tuturor, l-am transformat în realitate.
    Să-ți fac un mic rezumat...
    Am dat la Facultatea de Științe Economice, Contabilitate, chiar dacă nu am suportat matematica, nici eu, mai mult silită de ai mei, pentru că aveam posibilitatea unui job de contabil și salariul era bunicel.După facultate am lucrat în domeniu, dar sincer, când mă trezeam dimineața să merg la muncă parcă mă trimitea cineva la spânzurătoare.Și așa, azi, mâine, poimâine până ce mi-am zis că numai pot.Așa că am renunțat brusc.Șoc pentru ai mei!!!De ce?Pentru că jobul mult dorit era altul.În timpul liber mă jucam cu părul, vroiam să mă joc cu părul, pe bani.Și așa, am făcut un curs de Hairstylist.Iar acum, fac ceea ce îmi place, pe bani!!! :) :*

    RăspundețiȘtergere