15 apr. 2014

Leapșă - Obiceiuri livrești

Am văzut leapșa asta peste tot, așa că am zis să o ”fur” și eu!

1. Ai vreun loc preferat în casă în care citești?
Nu, dacă e confortabil, mere orice
...

2. Semne de carte sau o hârtiuță oarecare?
Semne de carte, absolut
! Nu am eu foarte multe, dar cărțile merită ”ceva special” (uitați-vă la mine, mă comport ca o nebună, poate credeți că vorbesc cu cărțile, sau așa a zis Divergent că o să credeți, dar eu nu sunt nebună să o cred...)

3. Poți să te oprești din citit brusc sau trebuie să termini pagina/capitolul?
Bineînțeles că depinde de situație, dar prefer să termin capitolul, și apoi să mă opresc.

4. Mănânci sau bei în timp ce citești?
Din păcate se mai întâmplă și asta
, iar cartea mea ajunge să aibă o amprentă de ciucalată... Sry guys!

5. Poți să citești în timp ce te uiți la TV sau asculți muzică?
Nu chiar, doar dacă ”sunt obligată” de fratele meu (în cazul TV-ului) și dacă reușesc să mă pierd în carte nu mai aud muzica, așa că nu ascult în timp ce citesc. 


6. Citești cărțile pe rând sau mai multe simultan?
Paaaaai... mai fac și așa, dar se întâmplă cel mai des când citesc una  pentru școală și una pe care o vreau eu...

7. Citești doar acasă sau peste tot?
Un loc confortabil dacă e, mere o carte
!

8. Citești cu voce tare sau în gând?

În gând, deja arăt ca o nebună, oamenii nu au nevoie de mai multe motive să creadă asta
, glumesc. Recitesc cu voce tare dacă nu înțeleg ceva.http://emote.rkasigi.net/tuzki/petir.gif

9. Sari pagini?
Câteodată când sunt descrieri prea lungi și nefolositoare
, sau atunci când mă plictisesc complet, dar în ambele cazuri sar doar paragrafe. Nu făceam asta înainte, dar totul are un început.

10. Scrii pe cărți?
Nu! În niciun caz! Nu am nimic cu cei  care fac asta, dar mie nu îmi place
...

Așa, deci, fără deci, cei care vor leapșa le-o dau cu mare plăcere!
Voi ce mai faceți? Am o întrebare pentru voi: ”Care e cel mai îngrozitor lucru care i s-a întâmplat unei cărți de-ale tale?”  
În cazul meu, a căzut de pe raft (o carte cu hardcover)  și s-a bușit pe margine... mă apucase plânsu.
Anyway, v-am tucat pe toți, dar în special pe tine!

15 comentarii:

 1. Superbă leapșă,mi-a plăcut!
  O zi frumoasă îți doresc!
  Cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte amuzante raspunsurile tale, nu am mai ras asa de mult.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bine te-am gasit Pufulete. Foarte faine raspunsurile tale.

  RăspundețiȘtergere
 4. Chestia cu amprenta de ciocolată o pățesc și eu. Drăguțe răspunsuri. E prima dată când dau de acest blog și e foarte drăguț. Hm, o chestie nașpa care să i se fi întâmplat unei cărți? Păi am o vecină micuță de cinci anișori care vine pe aici și răsfoiește cărțile. Cartea nu era a mea, era de la bibliotecă și cum era nu știa ce era cu ea, a prins-o de copertă și au sărit paginile din ea de parcă le vomita cartea. Oricum era vai de capul ei, se mai dezlipiseră și niște pagini care surprinzător stătuseră la locul lor până atunci, dar asta este. Faza oricum a fost amuzantă și trebuia filmată. Cel mai interesant apoi era potrivirea paginilor la loc. Mda. Zi faină să ai!
  îmbrățișări de la bobiță

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, sper sa mai treci pe aici.
   Vomita cartea, aici m-ai pierdut, am inceput sa rad. Sper sa nu fi fost prea importanta cartea.
   Te-am tucat!

   Ștergere
 5. Heeelllo there:D imi place leapsa si imi plac si raspunsurile tale:D merci de vizita! Pupicei

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred ca era o editie proasta si i s-au rupt cartile sau coperta :))

  RăspundețiȘtergere
 7. hm...Cred că momentul în care am împrumutat cărţile din seria Harry Potter unei fete, iar aceasta mi le-a adus distruse. Îmi plânge inima şi acum pentru că la momentul apariţiei lor în Ro au fost foarte scumpe, lucru ce a necesitat câteva sacrificii din partea alor mei. Dar ce nu fac părinţii pentru puii lor? Mda şi au mai fost câteva chestiuţe care m-au făcut să vreau să-i expediez în China pe cei care le-au făcut. Spre exemplu aveam primul volum din triologia 50 de umbre a lu nea Gray..am primit-o cadou de majorat de la o foarte bună prietenă şi i-am împrumutat-o cuiva, era nou nouţă, rupsesem ambalajul în faţa ei..şi am primit-o urât înapoi, cu foi îngălbenite îmi venea să mor acolo, dar tot ce am făcut a fost să-i zâmbesc sarcastic şi amar. Bun, ieri, alaltăieri defapt primisem înapoi cartea împrumutată de la aceaşi persoană. Era în regulă cartea , până să o scap din mână pe iarba din parc moment în care evident verdeaţa s-a impregnat pe foile cărţii Sub aceaşi stea . Mi-a venit să mă pocnesc singură. Aşa că voi încheia toată chestia asta cu un sfat pe care l-am primit şi eu de la tanti bibliotecară. Nu împrumuta nicicând cărţile din biblioteca personală nimănui. Mda deşi o aprobam, am iertat persoanele în cauză dar zău că au fost răni profunde aşa că de azi înainte voi merge pe principiul sănătos cere-mi orice dar nu o carte . Ps mi-e dor de postările tip boacăne ...mă amuzau copios. ( Stiu locu ăsta de ceva timp )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Şi încă ceva Free hugs de la Krisszu

   Ștergere
  2. :))) ai avut ceva de ”suferit” cu cărțile împrumutate. Eu când împrumut le spun: ”Dacă are orice lovitură, zgârietură sau e cumva avariată, îmi cumperi alta, sunt 40 de lei pe care îi arunci degeaba (nu că eu aș crede asta, dar îi sperie, și o încruntătură ajută poate și o amenințare cu parul, orice e bun) așa că ai grija, te omor dacă pățește ceva...” :))) a mers de fiecare dată, nici o carte nu a pățit nimic. Mulțumesc că ai lăsat un comm atât de lung, îmi luminează ziua asta ploioasă.
   Un cititor vechi, yey! Am scris și boacăne 2, dar nu e foarte reușită. Plănuiesc să o refac și să mai scriu una după o recenzie, sau așa ceva.
   *hugs back* Te tucuiesc!

   Ștergere
  3. Nu e nevoie să o refaci căci îşi pierde esenţa. Cu mare mare drag. şi ..ameninţarea cu părul sună mai bine decât grijă că te tau. Deşi îmi imaginez cum ar arăta vreo fată cu ghearele mele înfipte în părul ei şi cu mine tunând şi fulgerând. Ps s-ar putea să mai vezi comentarii lungi. E o chestiune tipică de pisică nevorbită. Mai ales că se apropie bacu şi da ...vreau detaşare.

   Ștergere
  4. Pai succes la bac si la note tot mai mari! Sunt sigura ca ai sa iei nota mare!
   Eu am evaluarea.
   Te-am tucat!

   Ștergere
 8. Nimic grav, poate doar un colțișor mai afectat... am mare grijă cu cărțile. Singura excepție o face Jurnalul meu trăznit. :))

  Succes cu blogul!

  RăspundețiȘtergere
 9. Tare amuzante raspunsuri ai dat... Sa nu asculti de Divergent, numai daca crezi si tu ca are dreptate, dar asta ar fi alta mancare de peste ;))

  RăspundețiȘtergere