7 feb. 2015

Recenzie Cum am devenit Populară - Pufocenzie(10)


POT CUMVA MOAȚELE, CENTURILE, VASELINA ȘI UN ȘIRAG DE PERLE SĂ AJUTE O FATĂ TIMIDĂ SĂ DEVENĂ POPULARĂ?
MAYA VAN WAGENEN ESTE PE CALE DE A AFLA.
Situată aproape la coada ierarhiei, „pe cea mai joasă treaptă a scării sociale – mă refer la persoanele din școală care nu sunt plătite pentru a se afla aici” (după cum afirmă autoarea), Maya nu a fost niciodată populară. Dar, înainte de a începe clasa a opta se hotărăște să înceapă un experiment social unic: să își petreacă următorul an urmând sfaturile dintr-un ghid de popularitate din anii 1950 scris de un fost manechin, Betty Cornell. Rezultatele efective sunt amuzante, dureroase și pline de surprize neașteptate. Relatată cu umor și cu grație, aventura Mayei oferă cititorilor de toate vârstele un exemplu contemporan desăvârșit de bunătate și încredere în sine și, totodată, o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă să fii cu adevărat popular.
CUM AM DEVENIT POPULARĂ este o carte-experiment a unei adolescente de clasa a opta din Texas, SUA. Timp de un an ea aurmat sfaturile dintr-un ghid de popularitate scris în anii 1950 și le-a aplicat în viața de zi cu zi în vremurile noastre, în 2012, pentru a deveni populară în școala ei. Maya avea doar 13 ani când a scris această carte, ea fiind considerată ulterior un veritabil John Green în varianta adolescentină. A fost declarată unul dintre cei mai importanți și influenți tineri din SUA în anul 2013 de către revista Time. Cartea, în varianta originală, a apărut în luna aprilie, 2014, devenind rapid bestseller național și internațional. Apare în diverse topuri, inclusiv în topul New York Times. Dar veștile bune pentru această tânără nu se termină aici, celebra casă de producție DreamWorks a cumpărat drepturile de ecranizare chiar înainte de apariția cărții, iar Steven Spielberg va regiza acest film.Maya este o adolescentă ca oricare alta. Ea găsește într-o zi un ghid de popularitate de prin anii `50 hotărându-se mai apoi să îl aplice în situații actuale urmând pas cu pas cele scrise e gata să devină populară, chiar dacă moda nu mai este aceeași. Își ia inima în dinți și face tot felul de lucruri pe care în mod normal nu le-ar face, cum ar fi să se machieze sau să își cumpere o geantă. Totuși în acest jurnal al ei nu este totul despre moda și lucruri de suprafață, observam cum Maya capătă încredere în ea și descoperă că școala și popularitatea nu stau așa cum crede ea.
Această carte e una ușoară, însă are un mesaj puternic -dacă vrei- și anume încrederea în sine. Mi-a plăcut Maya pentru curajul și perseverența ei, nu s-a dat bătută și la final a învățat ce e cu adevarat popularitatea. Mi-aș dori să am curajul pe care aceasta îl are (deși am încercat, firar să fie...). Cred că am ajuns să îi admir caracterul de-a lungul cărții. Aș recomanda-o celor care nu au suficientă încredere în ei, nu spun că le-ar rezolva problema, dar poate ar fi un mic exemplu. 
Cred ca ar fi fost mai folositor să fi citit cartea în 5-8 când eram super-timidă și aș fi aflat unele lucruri mult mai ușor, n-a fost bai oricum... le-am învățat din greșeli.


Voi ați citit cartea? Cum vi s-a părut?

V-am tucuit!!!

Mulţumesc Editurii Epica pentru şansa de a citi această carte!
Mai multe detalii despre carte găsiţi aici, de unde o puteţi şi comanda.

10 comentarii:

 1. Hm..nu am citit carticica asta dar in timp ce ma plimbam prin librarie am vazut-o pe raft si oarecum mi-a adus un zambet pe chip..cred ca ovoi lua si eu intr-o zi. Asa in spurit de deconectare..te imbratisez cu drag...myu

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu am auzit de ea până acum,dar cred că este interesantă și mai ales fiind scrisă de o adolescentă!
  O seară frumoasă îți doresc!
  Pup și îmbrățișez cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit pe elefant un preview de la carte si pot sa spun ca are un aspect care m-a atras, atunci cand am inceput sa o citesc :3 Trebuie sa o adaug si pe aceasta, pe lista super lunga de to-be-read!

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu am citit cartea dar din ce ai descris-o nu prea imi face cu ochiul:D

  RăspundețiȘtergere
 5. Pare foarte interesanta si amuzanta , sper sa o citesc cat mai repede :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Am auzit multe despre carte dar nu am apucat să o citesc. Frumoasă recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 7. Interesanta!
  Sper sa o citesc cat mai repede !

  RăspundețiȘtergere
 8. Cartea pare foarte interesanta !
  Mai ales dupa aspect si dupa cum ai prezentat-o♥

  RăspundețiȘtergere
 9. Am mai auzit de carte înainte, însă nu mi-am luat-o. Recenzia ta o pune într-o lumină pozitivă, deci cred că mi-ar plăcea mult de tot să o citesc. Pare foarte interesantă şi nu am mai citit nimic de genul ăsta, cred.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ador cum faci recenziile . M-ai convins in legatura cu cartea , chiar merita . Succes in continuare cu blogul si pagina de Facebook .

  RăspundețiȘtergere