16 sept. 2014

Pufocenzie (8) - Recenzie Ultimul avanpost

Coperta-Ultimul-AvanpostTitlu: Ultimul avanpost
Autor: Lavinia Călina
Editura: Herg Benet
Anul aparitiei: 2014
Numar de pagini: 320
Descriere: Al treilea Război Mondial a luat sfârşit, iar România anului 2046 este Regat. Logodită cu prinţul Alex şi fiică a Ministrului de Interne, tânăra Diane trăieşte o viaţă luxoasă şi lipsită de griji, ocupată cu discursuri, dileme cu cea mai potrivită garderobă a zilei şi păstrarea aparenţelor cuplului regal. Printre petreceri, călătorii obositoare, speech-uri învățate pe de rost și accesele de furie ale prinţului, Diane contemplă fără prea mult entuziasm un viitor previzibil. Însă viața i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut.
Acţiune, răsturnări neaşteptate de situaţie, intrigi, romance – iţele unei poveşti în care eroina învaţă două adevăruri cruciale: nimeni nu este cine pare la prima vedere, iar alegerile luate au întotdeauna consecințe.
Va reuși Diane să risipească misterul și, mai ales, va reuși să descopere în final care este adevărata ei identitate?
Al III-lea Razboi Mondial a luat sfârșit, iar totul pare să meargă spre bine, pare. Diane este logodnica viitorului rege, ce și-ar mai putea dori o fată?  Păcat însă că prințul perfect se află într-un alt castel... Alex nu e chiar bărbatul la care ea se aștepta, chiar de loc. Nu se teme să lovească o fată și se enervează ușor, nu vrei să ai de-a face cu el.  Dia are niște coșmaruri ciudate de când se știe, nu reușește să scape de ele, dar ele nu mai contează după ce își cunoște mai bine noul bodyguard. Apoi totul se schimbă...
Cred că toți cei care au citit cartea sunt de acord cu mine, Dia a fost suuuuper enervantă la început, doamne ce voiam să-i dau una să se trezească! Dar, dacă ai lăsat cartea din cauza asta, PROST ai făcut, ea se va schimba, deci fuguța și citește-o! Gata? A fost grozavă, nu? Ok, nu mă așteptam să fie atât de bună, a devenit ușor-ușor una din distopiile mele preferate. Mi-aș dori să fie publicată și în alte țări. Acum, cei care nu au citit-o o să fie gen: Ok, am înțeles că ți-a plăcut, dar de ce? Ce e așaaaa special la ea?
Ei bine, deși inițial nu pare, a avut o idee originală (n-am mai citit ceva asemănător ca idee). Mi s-a părut fain că a fost narată din perspectiva cuiva aflat în marea burghezie, astfel am văzut indiferența celor bogați față de muritorii de rând  (pe care o știam, dar nu mă așteptam la indiferență totală). Și Dan, woah...
Nimic nu e tras de păr totul curge lin și-i awesome!!!
Pentru voi, neștiutorii, genul distopic e al meu preferat (huehue). Moamă, și întorsăturile de situație, atât de imprevizibile! De obicei mă prind ce are să se întâmple, dar din cartea asta n-am ghicit mare lucru (ba, oarecum da). Recomand!1!

”Omul când vine pe lume are pe el doar pielea, pe parcursul vieții depinde doar de el dacă se leagă cu propriile lanțuri sau îi lasă pe alții să îl lege cu ale lor.”

”Sunetul unui foc de armă mi-a întrerupt gândul și m-a obligat să mă trântesc. Mi-am găsit rapid adăpost după o mașină veche, ruginită. Am strâns arma la piept și am răsuflat ușurată. Nu aveam nimic. Totuși cineva mă luase în vizor, am vrut să mă ridic încet, să cercetez zona, dar un al doilea foc m-a țintuit locului. Am văzut cum glonțul lovește mașina. M-am tras înapoi. Nu puteam să mă ridic, fusesem deja reperată, știa unde mă ascund și orice mișcare grăbită putea să-i dea un avantaj definitiv.”

”- Haide, Alex, nu folosi cuvinte pe care nu le înțelegi.
- Poate nu am știut eu să îți arăt, Dia, dar am ținut mult la tine, foarte mult.
Degetele lui îmi prinseră mâna și se încleștară cu ale mele. Poate părea ciudat, dar era cel mai drăguț lucru pe care mi-l spusese până în prezent. Vorbele lui erau sincere, erau pline de căldură, erau spuse din toată inima, erau pe un ton blând, erau zise într-un moment de luciditate, dar erau rostite mult prea târziu.”


Notă:



Îi mulțumesc Laviniei din suflet că mi-a dăruit această carte. E una din preferatele mele momentan, și am impresia că va rămâne ceva vreme.
O recomand tuturor
O puteți lua de pe site-ul editurii: AICI, aveți transport gratuit la peste 65 de lei
Sau cu 50% reducere: aici

Ps: Dacă ție nu ți-a plăcut aș vrea să explici de ce, chiar sunt curioasă să văd cui nu i-a plăcut.

V-am țucat!

6 comentarii:

  1. Și mie mi-a plăcut mult de tot cartea, așa că mă bucur că ți-a plăcut și ție! De-abia aștept să apară al doilea volum, deoarece sunt tare curioasă să văd ce ne-a mai pregătit autoarea. :)
    Ce recenzii drăguțe faci! ^^

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, nu , nu am avut ocazia să citesc această carte, nu pentru că nu mă atrage subiectul în sine, căci pare interesant, ci pentru că nu pot percepe într-un mod pozitiv genul dispotic, nu știu de ce, acest gen este precum o mănușă din latex care nu vrea să se muleze pe degetele mele mici . Pare că, nu vrea decât un deget să intre , acel deget e atribuit cărții spulberă-mă. O chestie ciudată pe care am observat-o la dispotii, toate se petrec după război, dar problema e că totul devine controlat de anumite puterii și împărțit , fie în districte, fie în caste sau...nu prea știu, problema e că oamenii o duc tot mai rău..dacă totul s-a sfârșit, noul început , e mult mai neprimitor, e mult mai distorsionat....Eh, poate voi reușii să lecturez și eu cândva această carte, autoarea pare să fi făcut o treabă excelentă și asta datorită ideii de regat, chiar mi-ar face plăcere ca România să se reîntoarcă la stadiul de Monarhie. Ar fi genial. Pufo-recenzia ta este tipică ție și nemaipomenită. Te îmbrățișez cu drag..

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi mie mi-a plăcut enorm cartea...dar ştii deja asta :3

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte drăguță recenzia. Și eu aștept cu nerăbdare volumul doi. Știe cineva cam pe când o să apară?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ahhhhh sunt așa nerăbdătoare să citesc cartea astaaaaaaa! ♥

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow, tot aud vorbindu-se de cartea asta în ultimul timp, trebuie să o citesc!

    PS: Ai primit o leapșă aici :D
    http://mybookbasket.blogspot.ro/2014/09/the-asking-books-tag.html

    RăspundețiȘtergere